40-jarig jubileum

Het wijkhuis West aan het Sint Lucasplein 3 in de Roosendaalse wijk Westrand viert zaterdag 18 april het 40-jarig bestaan met een wijkfeest voor de inwoners van de wijk. Het wijkfeest begint om 11.00 uur met een brunch voor inwoners van de Westrand. Voor de brunch hebben zich inmiddels ongeveer 150 bewoners aangemeld.

De officiële opening van het Wijkfeest is om 12.00 uur. Wethouder Hugo Polderman, die zijn loopbaan in Roosendaal 40 jaar geleden begon als opbouwwerker in het buurthuis in de Westrand, en oud-voorzitter Jan Jaspers, die 40 jaar geleden de eerste spade voor de nieuwbouw in de grond op het Sint Lucasplein zette, onthullen het nieuwe logo van het buurthuis, dat vanaf 18 april officieel het “Huis van de Westrand” gaat heten. Na de officiële opening is er een optreden door de in de Westrand gevestigde Drum- en Showband.

Van 12.00 tot 15.00 uur presenteren de verenigingen die hun activiteiten in het Huis van de Westrand hebben en een aantal organisaties uit de wijk zich aan het publiek. Tussendoor zijn er optredens door de culturele vereniging Tiuri uit de Westrand. Het Huis van de Westrand is enkele jaren geleden door het huidige stichtingsbestuur van de ondergang gered.


Door de bezuinigingen op de subsidies nam de stichting het buurthuis over en draait nu bijna volledig zelfstandig met inmiddels ruim veertig vrijwilligers. Een groot succes is ook het open spreekuur op de dinsdagochtend door AlleeWonen, maatschappelijk werk, wijkzuster en andere organisaties.

Doel van het Huis van de Westrand is een laagdrempelig ontmoetingscentrum te realiseren, zeg maar de “huiskamer” van de Westrand. Na het wijkfeest wordt gestart met het wijkrestaurant, waar inwoners van de Westrand voor een prikkie kunnen ontbijten of tussen de midden kunnen lunchen. Informatie over de openingstijden staan op de website: www.huisvandewestrand.nl . In samenwerking met de fiksclub die gevestigd is in het buurthuis Keijenburg wordt ook in het Huis van de Westrand een fiksclub gestart, waar bewoners met “handige handjes” kapotte spullen van bewoners repareren. Vorig jaar is gestart met het stadstuinbouwproject. Naast het buurthuis zijn volkstuintjes aangelegd, waar bewoners die geen tuin hebben, maar toch graag hun eigen gezonde groenten kweken terecht kunnen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. In verband met de grote belangstelling, zijn er voor de brunch geen plaatsen meer.