skip to Main Content

TTR staat voor Transition Town Roosendaal en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die eenmaal per maand op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen.

Een keer per maand helpen vrijwilligers bij het repareren van huishoudelijk materiaal tot en met computers. Hiermee krijgen deze materialen vaak een tweede leven en dat is weer goed voor het milieu.

Op 2 oktober, 6 november en 11 december staat de  Roosendaalse TTR Fiksclub tot uw dienst in het Huis van de Westrand, St. Lucasplein 3, tussen 14.00 tot 16.30 uur. U dient zich van te voren aan te melden.

LET OP!! In verband met corona gelden de volgende regels:

  • U moet zich van tevoren aanmelden, via mail  info@ttroosendaal.nl  of via 06-41400716. U krijgt dan het tijdstip te horen wanneer u kunt komen.
  • Kom alleen met dingen die u echt nodig heeft. Een kapotte stofzuiger of boormachine, een gescheurde broek, eventueel een stuk speelgoed van een ontroostbare kleuter. Oma’s spulletjes van zolder moeten even wachten op hun tweede leven.
  • Blijf thuis bij elk vermoeden van een mogelijke coronabesmetting. Kom met één persoon. Houd 1,5 meter afstand. Een mondkapje is nog niet verplicht, maar neem er voor de zekerheid één mee, want het kan snel veranderen. Bij de deur moet u uw handen ontsmetten. Zodra u klaar bent, verzoeken wij u om niet te blijven.
  • We noteren uw naam en telefoonnummer, en ook de vrijwilliger die u heeft geholpen.  Als u binnen twee weken na de Fiksclub in quarantaine moet gaan, moet u ons bellen. Wij bellen u als daar reden voor is. Drie weken na de Fiksclub vernietigen we uw persoonsgegevens. Houd deze pagina in de gaten voor nadere berichten!
  • Zorg (net als anders) dat uw spullen schoon en compleet zijn, dus inclusief eventuele afstandsbediening, monitor, speakers, kabels en snoeren en natuurlijk goede batterijen!

Heeft u nog zo’n oude PTT-telefoon met een draaischijf, het overbekende grijs-crème type T65 waar vroeger iedereen mee belde? Wij willen die ombouwen tot ‘Wonderfoons’: telefoons die oude liedjes laten horen als je de hoorn van de haak neemt. Dementerenden hebben zo weer even letterlijk contact met vroegerWonderfoons zijn een groot succes in verzorgingshuizen.

Meer over de Fiksclub TTR

 

 

In het volgende overzicht kunt u enkele dagen voor de bijeenkomst al zien welke reparateurs aanwezig zullen zijn. Er kan natuurlijk op het laatste moment iets tussen komen…

We zien u graag op één van de Fiksclub bijeenkomsten. Een en ander is natuurlijk onder voorbehoud.

Back To Top