skip to Main Content

Kerstdiner 2020 voor de kwetsbare bewoners Westrand ondanks corona crisis.

Het was spannend vanwege de tijdsdruk en afgekondigde coronamaatregelen om in het Huis van de Westrand het kerstdiner voor kwetsbare wijkbewoners te kunnen organiseren. Na goed navragen bij diverse instanties kon er groen licht worden gegeven. Dit mooi en warm initiatief is hartelijk ontvangen door de kerstdiner genodigden. Met dank aan de medewerkers van het Huis van de Westrand en de sponsering van de Rotaryclub. 

Meer weten ……    

 

Alternatief voor de komende vijf weken. Dit kun je nog wel doen.

En daar zitten we weer. Een serieuze lockdown, nog strenger dan de vorige keer. Alles is dicht en vertier is ver te zoeken. De meeste klusjes in huis zijn gedaan, de tuin is aangepakt en die moeilijke puzzel gaan we niet opnieuw maken.  Wat dan wel? Gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven. 

(Bron: BN de Stem)

Meer weten ……    

 

Burgermeester Han van Midden: ‘Roosendalers voelen zich minder veilig, maar met dit plan wil de gemeente dat veranderen’

ROOSENDAAL – Om het veiligheidsgevoel van inwoners te versterken, moeten problemen – zoals bijvoorbeeld vuurwerkoverlast – worden aangepakt voordat ze ontstaan. Dat is het voornaamste speerpunt van het Actieplan Integrale Veiligheid 2021 dat de gemeente Roosendaal deze week presenteert.

(Bron: BN de Stem)

Meer weten ……

 

Jesse Klaver over zijn jeugd in de Westrand: ‘Ik heb een ontzettend fijne tijd gehad. In mijn herinnering waren de bewoners niet rijk of arm, mensen werkten bij Philips of de douane.’

ROOSENDAAL – Woonwijk Westrand in Roosendaal is de buurt waar GroenLinks-leider Jesse Klaver opgroeide. Een buurt waar de inwoners het ‘economisme’ beu zijn, aldus de jonge politicus. De hele wereld is de Westrand binnengeslopen, maar de ongelijkheid is er volgens Klaver alleen maar toegenomen. Klopt dat etiket voor de hedendaagse Westrand.

(Bron: BN de Stem)

Meer weten ……

Back To Top