Skip to content

Bekijk per kalenderjaar oude (nieuws)berichten.

Archief 2023

  • Rommelmarkt 15 januari. Kom gezellig snuffelen en/of huur een tafel voor € 5,00. 

 

  • Kompulan Indische dansmiddag 29 januari. Op zondagmiddagen worden de Kompulan georganiseerd het huis van de Westrand te Roosendaal. Gezellige Indonesische dansfeesten, met de mogelijkheid tot Country Linedance en natuurlijk Indische lekkernijen. 

 

  • Rommelmarkt 12 februari. Kom gezellig snuffelen en/of huur een tafel voor € 5,00. 

 

  • Lezing astronomie vereniging Orion 15 februari. Lezing door Carlo Jenniskens. In deze lezing staat hij stil bij de bewegingen die de planeet aarde maakt in de kosmos en geeft hij ook speciaal aandacht aan de precessie.

 

  • Kompulan Indische dansmiddag 26 februari.  Op zondagmiddagen worden de Kompulans georganiseerd het huis van de Westrand te Roosendaal. Gezellige Indonesische dansfeesten, met de mogelijkheid tot Country Linedance en natuurlijk Indische lekkernijen. 

 

  • Sterren kijken, maar welke telescoop heb ik nodig? Welke telescoop kies je, ook als je niets van telescopen afweet? Je wilt beginnen met sterrenkijken, maar welke telescoop ga je kiezen? Wat valt er te zien met een telescoop voor beginners? Op 4 maart, tussen 14.00 en 16.00 uur, houdt Astronomievereniging Orion – KNVWS West-Brabant een voorlichtingsbijeenkomst over telescopen voor kinderen en ouderen. De entree is gratis

 

  • Lezing: Actuele informatie over de James Webb telescoop Lezing door Walter Wamsteker. Walter Wamsteker was jarenlang docent natuur- en sterrenkunde aan het Norbertuscollege in Roosendaal. Door zijn vak is de interesse in telescopen ontstaan. Op deze avond geeft hij ons de actuele informatie over de James Webb telescoop (vernoemd naar de voormalige bewindvoerder van NASA). Huis van de Westrand 8 maart aanvang 20.00 uur.

 

  • Rommelmarkt 12 maart. Kom gezellig snuffelen en/of huur een tafel voor € 5,00.

 

  • 50-jarig jubileum  Stichting Huis van de Westrand Op 7 september aanstaande is het precies vijftig jaar geleden dat de Stichting voor Samenlevingsopbouw Roosendaal-West, werd opgericht. Ook al is het een halve eeuw geleden, nog altijd weten vele bewoners de weg naar het wijkhuis te vinden en staat het er bol van de activiteiten.

 

  • Uitnodiging kennissessie eenzaamheid 27 september. Op 27 september a.s. wordt er een kennissessie over het thema eenzaamheid georganiseerd in het Huis van Roosendaal. Deze avond is speciaal voor professionals en vrijwilligers die meer over het thema willen leren en over het aanbod in Roosendaal. Maar ook over wat zij in hun dagelijks leven aan eenzaamheid zouden kunnen doen. Graag nodigen we u hiervoor uit.

    De bijeenkomst vindt plaats op 27 september van 19.00 – 21.30 uur in het Huis van Roosendaal. Inloop vanaf 18.30 uur. Zie ook: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/5132 Opgeven kan via ner@roosendaal.nl.

 

  • Lezing pulsars. De astronomie-vereniging Orion – KNVWS West-Brabant organiseert op woensdagavond 20 september een lezing over pulsars. De lezing wordt gegeven door Niels Nelson, docent Natuurkunde op een school in Arnhem en daarnaast vrijwilliger op twee Noord-Brabantse Volkssterrenwachten. Pulsars zijn snel ronddraaiende neutronensterren die elektromagnetische straling uitzenden langs hun magnetische as. Sommige neutronensterren hebben de magnetische as tijdens het ronddraaien eens per periode in onze richting staan, waar we dan een puls waarnemen: de pulsar. Een pulsar is het eindstadium van een ster met een massa rond de 10 zonsmassa’s.

    De lezing wordt gegeven in het Huis van de Westrand, Sint Lucasplein 3, Roosendaal. De lezing begint om 20.30 uur en is er geen pauze: inloop vanaf 19.30 uur en is er gelegenheid om koffie/thee/fris te nemen.

    Meer Weten….. 

Archief 2022

 

  • Compaan, kunst en cultuur. Op 9 maart tussen 11.00 en 15.00 uur kun je met cultuur en kunst aan de slag gaan. Laat je inspireren door drie aanwezig professionele kunstenaars. Locatie is de Broedplaats Langdonk.

 

  • Hoe kunnen we de chaos omarmen en er sterker uitkomen? Tijdens deze verrassende netwerkavond op 10 maart ligt de focus op het belang van regionaal samenwerken en persoonlijke keuzes. Meer weten ….. 

 

  • Stemlokaal Westrand gemeente raadverkiezingen maart 2022. Eens in de 4 jaar vinden in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inwoners kiezen dan de gemeenteraadsleden. De gemeenteraadsverkiezing vindt plaats op woensdag 14, 15 en 16 maart 2022. Stemlokaal huis van de Westrand is op die dagen geopend van 07.30 uur tot 21.00 uurLaat uw stem niet verloren gaan.

 

  • In 30 dagen gezonder leven.  Van 1 tot en met 30 maart staan wij klaar om U te ondersteunen om gezonder te leven. Kijk op de flyer.

 

  • Inspiratie dag voor vrouwen. Persoonlijke ontwikkeling, meer uit jezelf halen, inspiraties voor je levensstijl, lekker eten en gezelligheidMeer weten ….. 

 

  • Soul Funk en Discoparty. Op 21 mei organiseert K&M Reunon Moods een soulfestijn in het Huis van de Westrand. Meer weten ……

 

  • Landelijke Zonnekijkdag-Veilig kijken door telescopen naar de zon 3 juli De Astronomievereniging Orion – KNVWS West-Brabant, organiseert een zonnekijkmiddag op zondag 3 juli a.s. van 13.00 tot 17.00 uur bij én in het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 te Roosendaal. De toegang is gratis.. Meer weten…..   

 

  • Lezing astronomie 14 september. Visuele Deep Sky objecten in spiraalarmen van de Melkweg en de Gould Belt. De Astronomievereniging Orion – KNVWS West-Brabant organiseert op woensdag 14 september voor leden en niet-leden een lezing over sterrenkunde, in dit geval over Deep Sky objecten in de spiraalarmen van de Melkweg en de Gould BeltMeer weten …..

Archief 2018

  • Geen documenten

Back To Top